Àlex Moga celebra l’acord assolit a la ponència conjunta de la llei de l’Aran i afirma que “és un gran pas endavant per l’autogovern”

El diputat de CiU i alcalde de Vielha destaca que “s’ha respectat la proposició que va presentar el Consell General d’Aran” i que “es demostra la sensibilitat del poble català vers la realitat aranesa”

 Àlex Moga, diputat de CiU al Parlament i alcalde de Vielha, ha celebrat l’acord assolit avui per 6 dels 7 partits representats a la ponència conjunta de la llei del règim especial de l’Aran. Moga ha destacat que en els propers dies es tancarà la ponència i que l’acord aconseguit suposa “un gran pas endavant per l’autogovern de l’Aran” que demostra “la sensibilitat del poble català vers la realitat aranesa”.

 La Ponència es va constituir el passar 18 de juny de 2013, complint un mandat estatutari. L’acord d’avui, ha remarcat Moga, “respecta la proposició que va presentar el territori i que va ser aprovada de manera consensuada” al Consell General d’Aran. 

 La llei del règim especial de l’Aran consta de 78 articles i “millora l’àmbit competencial, estableix un nou sistema de finançament, augmenta la capacitat d’autogovern amb més potestats i enforteix la identitat nacional de la institució”, ha explicat Moga.