CiU encoratja a la Generalitat de Catalunya a començar la tramitació de la nova Llei d’Aran

Àlex Moga ha demanat la constitució de la ponència per tramitar la nova llei i ha afirmat que “Catalunya ha estat un exemple de reconeixement nacional; ha estat un binomi d’exemple internacional”

El diputat de CiU per l’Aran, Àlex Moga, ha instat a la Generalitat de Catalunya a començar la tramitació de la nova Llei d’Aran, en el marc del 700 aniversari del seu reconeixement nacional. Moga ha recordat que “l’actual Llei d’Aran va crear un govern amb capacitat de gestionar la cultura, joventut, serveis socials, turisme, els nostres boscos… I també ens ha permès potenciar la nostra llengua, fomentar-la i introduir-la a les escoles”. I l’Estatut del 2006 consagra la realitat d’Aran a l’article número 11.

Per continuar amb aquest reconeixement dins de Catalunya i fora, el diputat de CiU ha demanat a la vicepresidenta del Govern reprendre la voluntat de l’anterior legislatura de constituir la ponència per donar resposta “als anhels del poble d’Aran que ambiciona més quota de govern, més capacitat jurídica i un nou sistema de finançament”. Àlex Moga ha agraït que per l’Aran, “Catalunya ha estat un exemple de reconeixement nacional; ha estat un binomi d’exemple internacional”. Per aquest motiu, “ara toca reconèixer els 700 anys d’Aran, un poble reconegut pel Parlament de Catalunya”.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern i consellera de governació, Joana Ortega, s’ha compromès a començar la tramitació de la nova Llei d’Aran aquesta legislatura per continuar amb el seu reconeixement de realitat. I ha assegurat que el Govern de la Generalitat defensarà la identitat nacional d’Aran i la llengua aranesa front la intransigència del govern espanyol.