Convergència Democràtica Aranesa Convocarà Una Convenció Nacional Per Definir La Seva Proposta D’autonomia Per L’Aran Dins De Catalunya

Convergència Democràtica Aranesa (CDA-PNA) tal i com es va aprovar per unanimitat al seu Consell Nacional, convocarà al proper mes de maig una CONVENCIÓ NACIONAL sota el lema “ARAN, UN PAS ENTÀ DEUANT” (Aran, un pas endavant) amb l’objectiu de definir l’encaix de l’Aran a Catalunya en cas que aquesta esdevingui un nou estat.

El passat 29 d’octubre, el secretari General de la formació, Àlex Moga, Alcalde de Vielha e Mijaran i Diputat al Parlament de Catalunya, va fer pública la proposta que CDA-PNA fa per al poble aranès i la seva escala de compromisos. Amb aquesta conferència ja va anunciar que l’Aran té que ser una Entitat Territorial Autònoma amb capacitat executiva i legislativa, és a dir, una autonomia avançada. Aquest projecte, deia el secretari general, és té que sustentar sota tres propòsits: la expansió nacional, el progrés de les persones i la creació d’un País d’oportunitats per a tothom.

Segons paraules del secretari general “Aquesta Convenció Nacional, que obrirem al conjunt de la societat aranesa, ens té que permetre dibuixar i consensuar els pilars fonamentals que configuraran aquesta autonomia avançada anhelada pels aranesos al llarg de la història recent”.